Βότανα και ζώδια

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα οι σκληρές καιρικές συνθήκες μας καθιστούν ευάλωτους σε κρυολογήματα και ιώσεις. Η πρόληψη "σώζει" από τη θεραπεία. Ανάλογα με το ζώδιο στο οποίο ανήκουμε υπάρχουν κάποια βότανα και ελιξίρια της φύσης, που τονώνουν τη φυσική άμυνα του οργανισμού μας.
Αν ανήκετε στο ζώδιο του κριού ίσως έχετε συχνά κεφαλαλγίες, οι οποίες οδηγούν σε ένα κρυολόγημα. Γι αυτό επιλέξτε ως βότανα τα καυτερά ροφήματα. Μία ιδέα είναι το τσάι και το ρόφημα σοκολάτας με λίγο κονιάκ. Επίσης οι σούπες με ποσότητα από πιπέρι ή κάποιο αφέψημα από γαρίφαλο. Αν ανήκετε στο ζώδιο του ταύρου ίσως είστε ευάλωτοι με το λαιμό σας. Γι αυτό και συχνά θα έχετε αμυγδαλύτιδες, φαρυγγίτιδες και λαρυγγίτιδες. Ως βότανο και ελιξίριο επιλέξτε ζεστό γάλα με μία κουταλιά του γλυκού μέλι ή τσάι χαμομηλιού και θα έχετε ένα άψογο μαλακτικό. Αν είστε διδυμάκια ίσως έχετε μία ευαισθησία με το αναπνευστικό σας σύστημα. Ένα λειτουργικό βότανο είναι ο λιναρόσπορος. Βράστε 3 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο, σε δύο κούπες νερό και προσθέστε μία κουταλιά της σούπας μέλι. Αυτός ο χυλός θα μαλακώσει το βήχα σας.
Τα καρκινάκια παρουσιάζουν ευαισθησία στο στομάχι και στο πεπτικό σύστημα γενικότερα. Ένα βότανο γι αυτό το ζώδιο είναι το αφέψημα γλυκάνισου, το οποίο βοηθά στη δυσπεψία. Για τα λιονταράκια το αδύναμο σημείο είναι ο θώρακας και η πλάτη. Γι αυτό ως προτεινόμενο βότανο επιλέξτε τη γύρη. Εφόσον δεν είστε αλλεργικοί, ένα κουταλάκι του γλυκού γύρη ημερησίως το "γιατρό τον κάνει πέρα". Τα παρθενάκια παρουσιάζουν ευαισθησία στο έντερο. Γι αυτό ως βότανο βοηθάει ένα αφέψημα με άρωμα μάραθου. Ο μάραθος ανακουφίζει από κολικούς ή από τα έντονα φουσκώματα.
Τα ζυγάκια συνήθως είναι ευάλωτα στο ουροποιητικό τους σύστημα. Ένα έξυπνο βότανο είναι το αφέψημα λουίζας που ανακουφίζει από τα τσουξίματα και αποτοξινώνει. Τα σκορπάκια ίσως έχουν μικρά προβληματάκια με το αναπαραγωγικό τους σύστημα. Ένα συνιστώμενο βότανο είναι το ρόφημα βασιλικού. Το ρόφημα αυτό είναι αντιπυρετικό και ανακουφίζει από τους πονοκεφάλους. Μπορείτε να προσθέσετε και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Οι τοξότες είναι ευάλωτοι στο αναπνευστικό τους σύστημα. Ένα βότανο που βοηθάει είναι το φασκόμηλο, το οποίο θωρακίζει από κρυολογήματα και ιώσεις.
Τα αιγοκεράκια συχνά παρουσιάζουν δερματικά προβλήματα, αλλεργίες και ρευματοπάθειες. Το βότανο που προτείνεται είναι το αφέψημα μαϊντανού, το οποίο είναι τονωτικό, πλήρες σε βιταμίνες και φολικό οξύ. Τα έξυπνα υδροχοάκια κάποιες φορές νιώθουν μία ψυχοσωματική αδυναμία. Επιλέξτε ως βότανο το αφέψημα από τίλιο, το οποίο τονώνει το αγγειακό σύστημα και βοηθάει στη χαλάρωση και στον ύπνο. Οι ιχθείς συχνά "νοσούν" από ιώσεις, λοιμώξεις και γριπούλες. Επιλέξτε ως βότανο το τσάι από χαμομήλι, το οποίο είναι αντιφλεγμονώδες και μαλακτικό ηρεμιστικό.
Τα βότανα και τα ελιξίρια είναι αβλαβή και βοηθούν πολύ τις φυσικές άμυνες του οργανισμού μας, μας ηρεμούν και μας χαλαρώνουν.
Καλό χειμώνα σε όλους ανεξαρτήτως ζωδίου.

Similar

  • Ζωδια 2016 - προβλεψεις 2016 - Ζωδια 2016 - προβλεψεις ζωδίων και ωροσκοπιο για το 2016. Το 2016 θα είναι η χρονιά των νέων ευκαιριών, ενώ δεν θα λείψουν και οι κίνδυνοι ειδικά τους πρώτους μήνες. Είναι σημαντικό να κρατήσετε υψηλά το ηθικό σας ώστε να μπορέσετε να εκμεταλευτείτε τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν. Οι βιαστικές κινήσεις όμως πιθανόν να σας φέρουν μπροστά σε δύσκολες καταστάσεις, οπότε η σύνεση είναι απαραίτητη σε κάθε βήμα.
  • Ονειροκρίτης - O Ονειροκριτης είναι ένα καινούριο website όπου μπορείτε να βρείτε την εξήγηση στα όνειρά σας. Περιέχει χιλιάδες ερμηνείες ονείρων, ενώ μπορείτε να συνδεθείτε με ένα κλικ μέσω Facebook , ώστε να παίρνετε μέρος σε συζητήσεις.
  • Ζωδια 2013 - προβλεψεις 2013 - Ζωδια 2013 - προβλεψεις ζωδίων και ωροσκοπιο για το 2013. Το 2013 είναι μια χρονιά ανασύνταξης και αισιοδοξίας, όπου τα προβλήματα του 2012 θα ξεχαστούν, ειδικά στο δεύτερο μισό του έτους. Κρατήστε λοιπόν την αισιοδοξία σας, και προσέξτε να μην κάνετε βιαστικές και αγχωτικές κινήσεις. Ζωδια - προβλεψεις 2013 για τον Κριο:
  • Ωροσκόπιο 2013 - Ωροσκόπιο 2013 - Πρόβλεψεις για τα ζώδια
  • Ωροσκόπιο Ιουνίου 2012 και προβλέψεις - Ο Ιούνιος έφτασε και επίσημα και το καλοκαίρι. Το ωροσκόπιο Ιουνίου 2012 και οι προβλέψεις για τα δώδεκα ζώδια είναι οι εξής:
  • Έκλειψη σελήνης στον τοξότη στις 4 Ιουνίου 2012 - Η έκλειψη σελήνης Ιουνίου 2012 θα λάβει χώρα στο ζώδιο του τοξότη, στις 4 Ιουνίου 2012 και θα συνεχίσει να μας επηρεάζει έως τις 19 Ιουνίου 2012. Η έκλειψη σελήνης Ιουνίου θα είναι μερική και πρέπει να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις για τα ζητήματα που μας αφορούν ώστε να έχουμε ένα πιο ανάλαφρο και ήρεμο μέλλον.
  • Έκλειψη ηλίου στις 21 Μαϊου 2012 - Η έκλειψη ηλίου Μαϊου θα λάβει χώρα στις 21 του μήνα και στο ζώδιο των διδύμων. Θα είναι μία δύσκολη ολική έκλειψη και θα συνεχίσει να μας επηρεάζει έως τις 4 Ιουνίου 2012. Θα επηρεάσει τις σχέσεις, τις συνεργασίες μας και θα υπάρξουν πολλές τελματικές καταστάσεις. Η έκλειψη ηλίου θα φέρει απώλειες, χωρισμούς, δυσάρεστες εξελίξεις, άσχημα νέα και θα υπάρξουν εξελίξεις για όλους μας.
  •